Wessels modeblog

Wessels Mode is altijd op de hoogte van de laatste fashion do’s, nieuwste trends en collecties. In onze modeblog zoomen we in op nieuwe merken, ontvang je handige tips & tricks en zetten we de laatste trends per seizoen voor je op een rij.


Connect me

 

Trendbericht FW2021 Damesmode

 

De langste dag van het jaar zit erop, de zonuren nemen af en de maan laat zich sneller zien. We maken ons op voor het najaar van 2021. Het showen van de laatste trends, kleuren en materialen vindt niet alleen in de etalages en op de winkelvloer van Wessels Mode plaats. Ook onze socials en webshop geven je weer genoeg inspiratie om goed voor de dag te komen in de tweede helft van dit jaar.  

Het kleurenpalet voor komende winter bestaat uit mooie winterse neutralen. Beige en wolwit, van winterpastels tot mooie warme camels. Outfits zijn soms helemaal in harmonie en zie je tone-in-tone. Dit zien we ook bij de koele groene en blauwe kleuren. Tegenover de genoemde basiskleuren zien we warme tinten van Valentino rood, aubergine tot donkerbruin. Aubergine is uitgeroepen tot dé trendkleur voor deze winter. We zien deze kleur dan ook in materialen als mesh, satijn, wol en zelfs in (vegan) leather. De prints zijn opvallend: veel kleur in ruitvorm en de paisley in oranje- en bruintinten. De ruitvorm zien we zowel in wat meer in het oog springende kleurcombinaties als in rustigere varianten.

Dit najaar ga je zien dat de knitwear dominant is in het straatbeeld. Van chunky tot subtiel. Breisels en zachte materialen in top- en bottomcombinatie onderstrepen deze look verder. De items zijn iets oversized, waardoor de materialen nog comfortabeler vallen tijdens de koude winterdagen. Het glanzende satijn zie je veel in tops en bovenstukken, (vegan) leer zien we in een diversiteit aan items verschijnen. De geribbelde, geweven stof corduroy komt in een sportievere look veel voorbij. Vooral de zand- en goudtinten zijn bij deze ribcord erg populair.

Bigger, better and older

Oversized is helemaal terug. We zien een spel van mannelijke en vrouwelijke elementen die samenkomen. Ruimvallende pakken en jasjes, giletjes en rock & roll mouwen die weer onder een pak uitkomen. Deze looks zijn geïnspireerd op Harry Styles en David Bowie. Ook kragen mogen groot en opvallend zijn, net als de mouwen. Je ziet veel volants, pof en kant. Dit neigt een tikkeltje romantisch, maar door de blouse tot boven te sluiten maak je het geheel weer stoer. Als je iets aan je garderobe wilt toevoegen, laat het dan het oversized pak zijn! Ook de vintage look is helemaal hot. Denk hierbij aan de jurken - lang én kort - in bloemenprint, paisley (daar heb je ‘m weer) en borduursel.

Je krijgt het deze winter niet koud, want de laagjes zijn helemaal hot. Het gilet is voor binnen en de bodywarmer voor buiten om je outfit nét even iets vrolijker, voller en stylish te maken. Beide verschijnen in verschillende lengtes en stoffen. Ook met onze jassen zit het wel goed, want deze zijn gemaakt van volumineuze stoffen, zoals (gestepte) dons, teddy en brokaat. Met het silhouet van veel laagjes, oversized en een beetje pof of volants maak je een echt statement. Deze winter kan niemand om jou heen!

Kortom: we laten ons inspireren op de tuttige jaren vijftig en de retro seventies. De broeken hebben een hoge taille, we stylen af met veel riempjes en grote sieraden, gebruiken vintage printjes, opvallende knopen en de jogging is nog steeds gaande. Is dat de erfenis van het Zoom tijdperk?

Genoeg geïnspireerd? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan Wessels Mode . Onze mode-adviseurs kennen de nieuwe collecties door en door en helpen je met een goed combinatie-advies. Kom gerust even kijken en passen.